ASAD/ Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği 2 1

dulcolax

dulcolax ttvmerwestad.nl

symbicort asthma inhaler

symbicort generic equivalent click

naltrexone user reviews

naltrexone reviews

Nuh Tufanı… Ve Nuh’un Gemisi…

M.Ö. 5.yüzyıldan günümüze kadar gelmiş, her dinde ve her mitolojide yeri olan, belki de insanlık tarihinin ilk ortak hikayesi… Unutulmayan, Ağrı Dağı’nda olduğu öne sürülen, Hong Kong’ta bile sahiplenilen bir gemi…

Bazen bir arkeologun arayışlarında, bazen bir bilim adamının araştırmalarında, bazen de edilen dualarda yaşayan gelmiş geçmiş en büyük kurtarma hikayesi… Bizler de bu büyük efsaneden ilham aldık sizler için tasarladık…

TR'de MARKA ailesi olarak bir gemi yaptık, kaptanını seçtik, rotamızı belirledik ve her sayımızda 7 tane markayı kurtardık.

İlk sayımız için kaptanımız TUSCON Federasyonu bünyesindeki Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sayın Şahin ALTINTAŞ…

ASAD/ Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği

Sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma, günümüz dünyasında ancak etkili rekabet stratejileri geliştirilerek başarılabilecektir.

Son yirmi yıldır, küresel rekabette markanın önemini kavrayamamış işletmeler pazardaki güçlerini kaybetmektedir. Marka yönetimi pazarlama araçlarını tamamlayıcı bir unsur olarak kullanılmalıdır.

Türk sanayicisi ve Türk işadamı gerek Avrupa’da gerekse Ortadoğu’da birer marka olma yolunda emin adımlarla ve hızla ilerlemektedir.

ASAD’ı bize tanıtır mısınız?

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği, 2006 yılı Nisan ayında iş dünyasına hizmet etmek amacıyla 20 sanayici-işadamı kurucu üye tarafından kuruldu. Üye profili çoğunluğu itibariyle KOBİ ölçeğinde ve genel olarak yüksek ihracat kapasitesine sahip sanayici işadamlarından oluşan ASAD, kurulduğu günden bu güne kadar ulaştığı 550 üyesiyle iş hayatının içerisinde güçlü ve etkin bir yapıya doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Bu çerçevede her yıl yoğun bir faaliyet takvimine sahip olup ülke tanıtım toplantıları, iş gezileri, ikili iş görüşmeleri, bilgilendirme toplantıları, konferanslar ve eğitim seminerleri organize ederek bu faaliyetlerinde sanayicinin sorunlarını dile getirmeyi ve bu sorunların çözümünde aktif rol almayı ana hedef olarak benimsemiştir.

ASAD’ın geçtiğimiz yıl daha da yoğunlaşan faaliyetleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Yoğun bir faaliyet takvimine sahip olan derneğimizin, 2010 yılı içerisinde bulunduğu faaliyetleri özetle şunlardır: İki yurt dışı iş gezisi, ATO’da düzenlenmiş olan yurt dışından gelen iş adamları ile üye iş adamlarımızı buluşturan ikili iş görüşmeleri, resmi kurum ve kuruluşlara düzenlenen ziyaretler, İnsan Hakları semineri, İnovasyon ve Yenileşme semineri, Vergi Affı ve Torba Yasası semineri, Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül Beyefendi’nin sunumu ile Kamu İhaleleri semineri, Irak ülke tanıtım toplantısı, Mısır ülke tanıtım toplantısı… Ayrıca bunlarla yetinmeyip KOSGEB işbirliği ile girişimcilik kursu gibi birçok program ve faaliyete imza attık.

Faaliyetlerimiz doğrultusunda ASAD’ın yüzü olacak ve işadamlarımıza yeni ufuklar gösterecek ASAD UFUK dergisini de çıkarmaya başladık.

ASAD Türkiye Ekonomisinin içinde bulunduğu ortama göre üyelerine ve bürokrasiye pozitif katkıda bulunmak adına, çözüm önerileri üretmek ve üyelerinin menfaatini korumak için bu organizasyonları düzenlemektedir. Derneğimiz bağlı bulunduğu federasyon ANFED ( Anadolu İş Adamları Federasyon) ve TUSKON (Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu) ‘un yaptığı organizasyonlarla faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir.

Size göre sanayicinin marka stratejileri nasıl olmalıdır?

Günümüzde, işletmelerin yalnızca düşük maliyet ya da ucuz işçilik gibi geleneksel stratejilerle rakipleri ile rekabet etme şansı kalmamıştır. Bu durum; yeni ürün ve teknoloji geliştirmeyi, markalaşmaya daha çok önem vermeyi ve toplam kalite anlayışını tüm süreçlerde yaygınlaştırmayı işletmeler açısından kaçınılmaz zorunluluklar haline getirmiştir. Hem ülke hem de iş dünyası ölçeklerinde giderek zayıflayan rekabetçiliğimizin artırılabilmesi için, yenilik (inovasyon) ve tasarım yeteneklerinin de geliştirilmesi gerekmektedir.

Sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma, günümüz dünyasında ancak etkili rekabet stratejileri geliştirilerek başarılabilecektir. Rekabet üçgeninin köşelerinde artık; marka, kalite ve teknoloji yer almaktadır. Teknoloji ve teknoloji yönetimi, ürüne değer katan en önemli rekabet silahlarından biri olarak görülmektedir. Bununla birlikte, müşteriler tarafından eşit olarak algılanan ürünler için (özellikle de teknolojik ürünler için), farklılaşmayı oluşturacak bir etkiye ihtiyaç vardır. Bu da, etkili bir marka yönetimi stratejisi ile sağlanabilir.

Son yirmi yıldır, küresel rekabette markanın önemini kavrayamamış işletmeler pazardaki güçlerini kaybetmektedir. Bugün, teknoloji üreten ve pazarlayan işletmelerin dahi, küresel rakiplerinden kendilerini farklılaştırabilmeleri için etkili markalara ihtiyaçları olduğu görülmektedir. Bu nedenle, inovatif (yenilikçi) ve teknolojik ürünlere odaklanmış firmalar, teknolojilerini pazarlamak için markalaşmaya gereken yatırımı yapmalı ve rekabet arenasında var olabilmek için, kaliteden asla ödün vermeden bütünleşik bir marka/teknoloji yönetimi süreci işletmelidir. Onu Marka yönetimi pazarlama araçlarını tamamlayıcı bir unsur olarak kullanmalıdır.

ASAD olarak geçtiğimiz ay GENÇ ASAD diye bir oluşum gerçekleştirdiniz bize bu konu hakkında biraz bilgi verir misiniz?

ASAD, Ankara’da eğitimlerini lisans ve yüksek lisans seviyesinde devam ettiren üniversiteli genç girişimcileri bir araya getirmek amacıyla Genç ASAD’ı kurdu. Derneğimiz Genç ASAD üyelerine, üniversite eğitimleri boyunca edindikleri teorik bilgileri uygulayabilecekleri uygulama sahalarını açmayı ve hedef göstermeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, üyelerin kişisel gelişimlerini takviye etmek amacıyla eğitim programları düzenlemeyi hedeflemektedir. Genç ASAD sadece müstakbel işadamı ve geleceğin bürokratlarının uğrak yeri değil aynı zamanda, bütün çalışma alanlarında eğitimlerini sürdüren üniversite öğrencileri için de bir uğrak merkezi olmayı hedeflemektedir.

ASAD’ı Nuh’un Gemisine benzetecek olursak, bu gemiye hangi markaları veya hangi firmaları alırsınız?

ASAD’ın bünyesinde bulundurduğu firmalar genellikle kobi ölçeğindeki firmalardan oluşmaktadır. Fakat markalaşmış, teknoloji üreten, ülke ve dünya çapında faaliyet gösteren birçok firma derneğimize üyedir. ASAD olarak üyelerimizi bünyemize katarken öncelikli tercihimizi ihracat yapan ve ihracat hedefi olan firmalardan yana kullanıyoruz. İhracat yapan firmalar hali hazırda markalaşma sürecini tamamlayıp, kısacası marka olup teknolojik yönden belli bir seviyeye ulaşmışlardır. Bugüne kadar yapmış olduğumuz yurtdışı iş gezilerinde yabancı firmaların Türk firmalarına olan yakın ilgi ve alakaları göğsümüzü kabartmaktadır. Buradan şu sonuca varabiliriz ki Türk sanayicisi ve Türk işadamı gerek Avrupa’da gerekse Ortadoğu’da birer marka olma yolunda emin adımlarla ve hızla ilerlemektedir.

Benzetme yapmış olduğunuz gemiye alabileceğimiz başlıca örnek markalar şunlardır: Hidromek, Yiğit Akü, Ermaksan, Erkan Makine, Tuğcular Metal, Kozmaksan, İhtiyaç Gurup, Nurdil Soğutma, Kral Gıda, Denkur Kuruyemiş, MFŞ inşaat, Kocatepe Metal, Aksa Park Tasarım, Tamer Gurup, Beysan Treyler, Doğan Tel Örgü, Kocaoğlu Hidrolik…

Yazar : TR'de MARKA Röportaj

Facebookda Paylaş

Diğer Tanıtım Konuları